fbpx

Selectie rapida si gratis a fotografiilor cu Narrative Select

Imi place sa fotografiez, si de cele mai multe ori numarul imaginilor de pe carduri este foarte mare. Asta inseamna ca voi sta foarte mult in special la selectie, lucrul care-mi displace cel mai mult. Dar din 2021, lucrurile s-au schimbat pentru mine cand am aflat ca exista un program inteligent care ma ajuta sa fac asta rapid si sa mai am si timp pentru odihna, in special in plin sezon de nunti.  Inainte sa aflu de existenta acestui software, imi selectam fotografiile cu Adobe Lightroom sau PhotoMechanic, dar fotografiile RAW nu se incarcau atat de rapid precum in Narrative Select. Inainte de a trece mai departe si de a va spune mai multe, mai ales ca sunt “Brand Ambassador” pentru acest software, trebuie sa stiti ca ruleaza doar pe sistemul operare MacOS, iar pentru Microsoft Windows nu exista momentan nici o varianta. Poate fi si asta un motiv ca sa faceti trecerea spre sistemul de operare Apple, mai ales ca totul se misca mult mai bine cu Mac Mini  procesor M1.

Eye and Focus assessments - Narrative Select
Narrative Select shows you photos when someone’s eyes are closed, partially closed, and even mid blink !

Narrative Select este un program inteligent, cu tehnologie AI, ceea ce inseamna ca va gasi automat fetele oamenilor si le va acorda un scor bazat pe cat de inchisi/deschisi unt ochii si daca fotografia este in focus. O alta caracteristica importanta pentru mine ca fotograf de nunta si familie este ca nu mai este nevoie sa dai zoom pe imagini la fotografiile de grup ca sa vezi cine e cu ochii deschisi sau nu, programul va face zoom pe fiecare fata in parte si o va afisa in partea dreapta.

Si probabil cea mai utila functie pentru mine este gruparea fotografiilor care arata aproximativ la fel. Se numeste “Scene view” si poate fi accesata inclusiv prin apasarea tastei “S”. Aceasta functie imi creeaza impresia ca sunt mai putine fotografii de selectat, deci lucrez cu mai mult drag si spor cu Narrative Select 🙂 ! Dupa ce ati facut selectiile folosind scurtaturile din tastatura, le poti importa instant in Adobe Lightroom, functie denumita “ship”.

Acest software are si o parte gratuita grozava, si anume il poti folosi la capaciatate maxima pentru 6 proiecte / luna calendaristica ! Suna bine, nu ? Mai ales in extrasezon cand sunt putine evenimente sau pentru fotografii care sunt la inceput de drum si au putine evenimente, deci bugetul este limitat. 

COMMENTS
ADD A COMMENT