fbpx

Narrative Select lansează aplicația sa de selecție a imaginilor cu inteligență artificială pentru Windows

În calitate de Ambasador al acestui program, consider că este responsabilitatea mea să vi-l prezint detaliat în cele ce urmează și să fiu la dispoziția voastră pentru orice întrebări aveți. Dacă sunteți nerăbdători, il puteti descarca acum de aici: Narrative Select download Windows/MacOS

Fotografii profesioniști sunt cu toții de acord că procesul de selecție a fotografiilor este esențial, dar anevoios. James Broadbent, fondatorul Narrative Select, obișnuia de asemenea să-și petreacă ore în șir în fața ecranului, până când compania sa a lansat Select, un software de selecție a imaginilor asistat de inteligență artificială, care acum ajută mii de fotografi să selecteze mai rapid și mai ușor fotografiile.

Diferențierea dintre automatizare și asistare prin inteligență artificială este crucială. În ciuda interesului actual pentru inteligența artificială (AI), există multe aspecte ale fotografiei care necesită înțelegere umană, emoție și control creativ. Iar selecția fotografiilor este unul dintre acestea.

Pentru ca o fotografie să aibă un însemnăt semnificativ pentru clienți, este nevoie de mai mult decât perfecțiune tehnică. Chiar dacă unele fotografii sunt neclare, ele ar putea surprinde un moment tandru și irepetabil între cuplu sau oaspeții lor de la nuntă. AI poate indica imagini realizate prost sau bine, dar nu cunoaște povestea din spatele fiecărei capturi.

De aceea, fotografii ar trebui să-și dezvolte abilitățile curatoriale prin utilizarea unor instrumente care să le faciliteze procesul de selecție, fără a le lua autonomia creativă și capacitatea de luare a deciziilor.

Narrative Select pentru o selecție mai inteligentă și mai rapidă a fotografiilor

De la lansare, Narrative Select a devenit unul dintre cele mai populare instrumente pe care fotografi le folosesc pentru selecția fotografiilor, cu 33% dintre aceștia utilizându-l pentru a asista la selecția imaginilor. Se situează între Adobe Lightroom Classic (utilizat de 40% dintre utilizatori) și PhotoMechanic (30% dintre utilizatori), conform unui sondaj realizat de Narrative în 2022.

 

Broadbent atribuie popularitatea Select reducerii timpului pe care fotografi îl petrec selecționând fotografiile cel puțin la jumătate. De asemenea, evidențiază autonomia creativă pe care funcțiile AI le oferă fotografilor, integrându-se fără probleme în fluxurile lor de lucru.

Software-ul nu decide care fotografii ar trebui păstrate de către utilizatori. În schimb, folosește funcții rapide care ajută fotografi să găsească fotografiile reușite în câteva secunde. În același timp, evidențiază acele fotografii care probabil nu vor ajunge în galeria finală.

Select realizează acest lucru prin funcții precum evaluarea ochilor și a focalizării pentru a notifica subiecții care sunt neclari sau care au ochii închiși. De asemenea, este inclusă funcția Scenes View, care clasifică imaginile de la cel mai bun la cel mai slab în fiecare scenă, și panoul Closeups, care face zoom automat pe fața fiecărui subiect pentru a economisi timpul necesar pentru a face acest lucru manual. Pe lângă funcțiile sale inteligente, Select folosește scurtături de la tastatură pentru a facilita fotografilor evaluarea și navigarea rapidă de la o fotografie la alta. Importul rapid de imagini accelerează, de asemenea, fluxul de lucru, iar utilizatorii nu trebuie să-și piardă timpul așteptând încărcarea fotografiilor de fiecare dată.

Odată ce fotografi au terminat procesul de selecție, pot importa fișierele selectate direct în Lightroom CC, Lightroom Classic și Capture One.

După ce a petrecut ani de zile perfecționând produsul de la zero, Select era disponibil doar pentru fotografi care foloseau macOS. Dar era doar o chestiune de timp până când dezvoltatorii de la Narrative au făcut posibil ca utilizatorii de Windows să înceapă să folosească Select pentru selecția fotografiilor. Cu 18% dintre fotografi folosind Windows pentru editare și selecție, există mulți fotografi creativi care nu au avut acces la software – până acum.

Cu Narrative Select procesând deja peste un miliard de imagini pe an, introducerea software-ului pentru utilizatorii de Windows va aduce produsul la dispoziția tuturor fotografilor.

Fotografii care utilizează fie macOS, fie Windows pot vizita site-ul Narrative, care va descărca automat versiunea corectă a software-ului. Cerința minimă de sistem de operare este Windows 8.

Puteți începe cu planul gratuit Select, care include un trial al Select Pro cu funcții avansate de AI. Select Pro costă 20 de dolari facturat lunar sau 180 de dolari pe un abonament anual. Il poti descarca de aici: Narrative Select download Windows/MacOS

Numai bine !

 

COMMENTS
ADD A COMMENT