fbpx

Emotii, naturalete si poveste in fotografia de nunta

Un titlu care suna cam poetic, nu ? Se spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte, asa ca hai sa lasam sentimentele si emotiile din cadrul nuntii sa fie surpinse de fotograf, fara sa ne ferim sau sa ne fie rusine. Peste ani si ani, cat va valora imaginea cu o lacrima de bucurie pe obrazul bunicii ? Sau imbratisarea tatalui miresei ? Nepretuit de mult ! Sa nu ne mai ferim sa ne ascundem sentimentele si sa ne creeam un scut doar pentru ca ne gandim ce va spune lumea din jur. Simtiti-va liberi si  naturali ! Si nu va mai feriti de fotografi sau videografi ! Ei sunt acolo pentru voi, ca amintirile sa ramana vii peste ani si ani,  si sa va amintiti cu drag ! Personal, le spun mirilor sa ignore prezenta camerei foto din apropierea lor si chiar sa le spuna si celorlalti invitati. 

    

Un lucru de care m-am lovit nu numai eu ci si majoritatea fotografilor de nunta din intreaga lume este privitul subiectului in camera. Prefer sa spun povestea evenimentului nealterata de prezenta mea printre ceilalti oameni. Stau printre miri si invitati, foarte aproape. Tocmai pentru a surprinde povestea din ziua nuntii. Frumusetea momentului se stinge in cazul in care se intampla ceva iar la simtirea prezentei fotografului, toti se vor uita in camera. Se vor face si fotografii de grup, si atunci ne putem uita in camera. Si insist asupra fotografiilor de grup, iar parerea mea este ca valoareaza mai mult decat sedinta foto din ziua nuntii (pe care o poti face si in alta zi, asa-zisa sedinta foto After Wedding). Nasii, fiind intr-un rol secundar este aproape imposibil sa se uite sa faca fotografii cu ei, dar sa fim atenti cu parintii sau bunicii ! Am insistat toata ziua sa se faca fotografii cu parintii, si tot au fost uitati. 🙁 

Un lucru care se mai practica sunt fotografiile de grup pe la mese, mirii in picioare langa ei. Cu 10 invitati la masa, impreuna cu sarmalele, sticlele de Cola si aranajamentele florale pe langa ei. O poza reusita, nu ? De ce se mai procedeaza asa ? Pentru ca ne este rusine sa mergem si sa-i sculam de la masa. Dar pentru cine au venit la nunta ? Nu pentru miri ? Asa ca se pot ridica in picioare, un minut, langa perete. Sau sunt cazuri cand fotografiile astea pe la mese nu ii intereseaza pe miri si le fac doar de gura lumii, ca sa nu zica invitatii ca nu s-au pozat cu ei. Eu, personal, refuz sa fac fotografii pe la mese. Un exemplu de ASA DA: mai jos este o fotografie de grup, cu cele trei generatii din familie.

La imbracatul miresei se mai procedeaza in felul urmator. Rochia este deja imbracata, iar domnisoarele de onoare mimeaza ca inchid nastureii. De cele mai multe ori se uita si in camera. Eu le consider momente false, fara insemnatate  ! Altfel sunt surpinse reactiile cand domnisoarele “se chinuie” sa inchida rochia. Asa ca hai sa nu mai mimam si sa lasam lucrurile sa se desfasoare natural ! 

 

 

COMMENTS
ADD A COMMENT