fbpx

Belogradcik Bulgaria | Sedinta foto After Wedding la Cetatea si Stancile din Muntii Balcani cu Elena si Remus

Am avut o experiență incredibilă alături de Remus și Elena, într-un loc uimitor, puțin cunoscut de majoritatea oamenilor, dar extrem de popular printre pasionații de fotografie de nuntă din zona SV a României. Am ajuns la Stâncile și Cetatea Belogradcik, aflată la poalele Munților Balcani, în NV Bulgariei, la doar 50 de km de granița cu România. A fost a treia oară când am revenit aici, și pot spune că fiecare vizită are farmecul ei aparte.

Pe o zi caniculară, într-un loc pe care îl cunoșteam deja foarte bine, am încercat să realizez fotografii unice, diferite față de cele din trecut. Se pare că anii care au trecut de la ultima mea vizită și-au pus amprenta asupra viziunii mele. Am folosit tehnologia modernă, în special drona, pentru a captura cadre pe care doar păsările din zonă le puteau observa în mod obișnuit. În acest loc, încălțămintea adecvată este esențială, mai ales pentru cei care suferă de teama de înălțime, deoarece aspectul abrupt al stâncilor poate provoca amețeli.

Pentru curioși, iată ce spune Wikipedia despre această zonă.

Cetatea Belogradcik, cunoscută și sub denumirea de Kaleto, este o impresionantă fortăreață antică situată pe versanții nordici ai Munților Balcani, în apropierea orașului Belogradcik, din nord-vestul Bulgariei. Această cetate reprezintă principala atracție culturală și istorică turistică a regiunii, împreună cu celebrele Stânci de la Belogradcik, atrăgând un flux constant de vizitatori.

Cetatea Belogradcik, una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Bulgaria, este un monument cultural de importanță națională. Zidurile sale impresionante au o grosime de peste 2 metri în fundație și ajung până la o înălțime de 12 metri. Cetatea este alcătuită din trei curți separate și fortificate, legate între ele prin porți. Suprafața totală a cetății este de 10.210 metri pătrați.

De-a lungul timpului, Cetatea Belogradcik a fost restaurată și transformată într-un important monument cultural, fiind gestionată în prezent de muzeul de istorie local. Această fortăreață impresionantă păstrează vie amintirea vremurilor străvechi și fascinează vizitatorii cu arhitectura sa remarcabilă.

Dar să lăsăm povestea deoparte și să vă prezint fotografiile din această sedință foto.

COMMENTS
ADD A COMMENT